Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

IDÉ OG SAMFUNDSANSVAR

Miljø   |   ISO   |   IEH   

Hos IDÉ House of Brands definerer vi virksomhedernes sociale ansvar som »En langsigtet forpligtelse til kommerciel succes gennem arbejdsmetoder, der respekterer etiske værdier, mennesker, miljø og natur«. Nedenfor kan du læse mere om de tiltag vi laver.

Miljø

Siden starten af ​​IDÉ i 1987 har vi haft en førende position på markedet. Dette afspejles også i de foranstaltninger vi træffer, for at sikre vores engagement og fokus på miljø, kvalitet, fair trade og øget værdiskabelse i samfundet.

Vi tager miljøspørgsmålet seriøst og ønsker at bidrage til et bedre globalt miljø. Dette afspejles i vores ISO-certificering (ISO 14001: 2015 - Miljøstyringssystem), og alt hvad dette indebærer. 

ISO-kravene hjælper os med at præcisere, hvilke områder vi kan bidrage til lokalt, for at forbedre miljøet globalt.

Gennem vores indkøbsafdeling øver vi indflydelse på producenterne for at reducere eller skifte til mere miljøvenlige ingredienser, reducere emballagen og drive effektiv distribution og logistik i hele værdikæden.
I salg, marked og egen produktion vil vi være drivkraften overfor vores kunder,i at vælge at handle mere miljøvenligt. Flere af vores kunder er blevet mere opmærksomme på dette, og det er tilfredsstillende at imødekomme deres krav til mere miljøvenlige valg.
Som vores kunde har du altid et miljøvenligt alternativ at vælge imellem.

Udover vores ISO-certificering er IDÉ også et aktivt medlem af Green Point.


ISO

Lige efter årtusinde skiftet blev det tydeligt, at der var store ændringer i vores branche. Kravene til god dokumentation og leveringsrutiner blev strengere, og vi i IDÉ ønskede at være foran vores konkurrenter, både på dette felt samt på salg. I 2004 blev vi det første firma i profilbranchen som modtog både ISO 14001 og ISO 9001 certifikater til både miljø- og kvalitetsstyring. Vi er blevet godkendt hvert år, og i 2017 blev vi godkendt til en ny og opgraderet standard - noget vi er meget stolte af.

Certificeringen gavner både vores kunder og os.
En stærkere kvalitetssikring og service fører til en mere omfattende behandling fra alle vores afdelinger i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

IDÉ House of Brands er både ISO 14001: 2015 og ISO 9001: 2015 certificeret.

Samfunnsansvar

ISO 14001-MILJØSTYRINGSSYSTEM

Den internationale standard for miljøledelse. Standarden blev opdateret i 2015 med opdaterede krav og bedre koordinering med andre ledelses- og styringssystemer. ISO 14001 hjælper med at skabe systemer til at reducere organisationens negative indvirkning på miljøet. Dette omfatter energiforbrug, affaldshåndtering, miljøkrav og -forskrifter, leverandørkrav og ressourceplanlægning. Ved at reducere vores negative påvirkning på miljøet og etablere en mere bæredygtig organisationsmodel, kan vi både spare omkostninger og energi, og samtidig beskytte miljøet til fremtidige generationer. Standarden bruger PUKK (planlægge, udføre, kontrollere, korrigere).

ISO 9001 - KVALITETSTYRING

Er den internationale standard for kvalitetsstyring. Denne standard blev opdateret som 2015 af ISO 14001, så den er relevant for nutidens og morgendagens samfund. ISO 9001 giver organisationer en opskrift på, hvordan de kan opfylde kvalitetskrav til enhver tid, der matcher kundernes forventninger. Standarden tager særligt hensyn til de komplekse forsyningskæder vi som en virksomhed skal håndtere.
Vi er blevet godkendt hvert år siden 2004, og i 2017 blev vi igen godkendt af den opgraderede standard.


Etisk handel profilering

IEH

Etisk handel profilering

Etisk handelsinitiativ (IEH) er et engageret partnerskab mellem industri, fagforening, organisation og statslige organer. IEH er en drivkraft og et ressourcecenter for etisk handel. Etisk handel betyder, at virksomheder og andre aktører bidrager til at forbedre arbejdsvilkårene og miljøet i forsyningskæden. Ved IDÉ House of Brands definerer vi virksomhedernes sociale ansvar som "en langsigtet forpligtelse til kommerciel succes gennem arbejdsmetoder, der respekterer etiske værdier, mennesker, miljø og natur." Vi rapporterer hvert kvartal til etisk handelsinitiativ, og rapporterne er offentlige.

Hvorfor er IDÉ-medlem af IEH?

Etisk handel er vigtig for vores forretning. IEH er det førende etiske handelssamfund i Norge og Norden, der giver os vigtige værktøjer og ressourcer til at fungere godt og effektivt med etisk handel. IEH understøtter IDÉ i vores arbejde og er en drivkraft for os. Gennem samarbejde med IEH har vi en række forpligtelser. Blandt andet er vi overgået til ETI erklæring om principper, gennemførte retningslinjer for etisk handel, arbejder aktivt på at skabe konkrete forbedringer i arbejds- og miljøforhold i leverandørkæden, rapportere årligt om status og fremskridt, løbende opfølgning og sikre, at alt er blevet godkendt af gældende miljølove.

 

ETISK HANDEL OG MILJØ 

Vi arbejder på at gøre VSA til en integreret del af vores forretning gennem både etisk handel og miljø. For at opnå dette, gør vi følgende:

  • Anvendelse af socialt ansvarlige leverandører
  • Risikoanalyser
  • Regelmæssige besøg på fabrikker
  • Kontinuerlig evaluering
  • Basere os på bæredygtig værdiskabelse og princippet om
    løbende forbedring er drivkraften i vores arbejde.
  • Leverandørens vilje til at forbedre standarden inden for etisk handel og miljøhensyn er en konkurrencefordel og vil blive overvejet sammen med andre kriterier ved udvælgelse af leverandører og partnere.