HVAD BETYDER BEGREBET?

Det er vigtigt for os, at du som kunde oplever IDÉ House of Brands som en sikker partner ved køb af produktmedier. I de senere år er der dukket flere og flere begreber op omkring miljø, bæredygtighed og produktion. Hvad betyder GOTS og RPET egentlig? Få svaret her!

GENBRUG

Genanvendt betyder, at et produkt eller materiale er blevet genbrugt fra affald og omdannet til nye produkter eller materialer. Et eksempel er en t-shirt lavet af genbrugsbomuld. Det betyder, at bomulden er lavet af enten brugt tøj eller overskud fra en tekstilproduktion. Bomulden spundes til nyt garn og bruges i nyproduktion.

BPA-FRI

BPA er en forkortelse for Bisphenol A og er et kemisk stof, som tidligere var meget brugt i plastprodukter. BPA kan have sundhedsskadelige effekter, hvorfor flere og flere produkter bliver testet og mærket som BPA-fri. Eksempler på produkter er vandflasker og madpakker.

PET OG RPET

PET står for polyethylenterephthalat og er en type plast, der f.eks. bruges til fremstilling af flasker og beholdere. RPET er genanvendt PET, for eksempel når drikkeflasker genanvendes til at lave andre produkter. Fra 2021 var alle Coca-Cola flasker på norske butikshylder lavet af 100 % genbrugsplast.

ØKOLOGISK BOMULD

Økologisk betyder, at der ikke bruges giftige kemikalier i produktionen. Når bomuld er økologisk, betyder det, at landmændene undgår giftige kemiske sprøjtegifte, og bomulden ikke er genmodificeret. Dette er også kendt som økologisk bomuld.

GOTS

GOTS står for Global Organic Textile Standard, og er en international mærkningsordning for økologiske tekstiler. Kravet er, at mindst 70 % af fibrene i tøjet er økologisk dyrket. Derudover skal tekstilerne opfylde miljø- og sundhedskrav gennem hele produktionsprocessen.

TESTET OG GODKENDT

Når et produkt er testet og godkendt, betyder det, at der er gennemført test for at kontrollere, at produktet og/eller produktionen lever op til de standarder, der er fastsat. Hvis noget er godkendt, skal der være dokumentation for testrapport og certifikater.

 

REACH

REACH er et sæt kemikalieregulativer og står for "Registration, Evaluation, Authorization and restriction of Chemicals". Disse regler har til formål at beskytte mennesker og miljø mod farer, der opstår ved produktion, salg og brug af kemikalier. Det sker ved at få mere viden om kemiske stoffer og begrænse brugen af ​​de mest skadelige kemikalier. De stoffer, der giver størst anledning til bekymring, er optaget på kandidatlisten, også kendt som SVHC-listen. Eksempler på disse stoffer er dem, der er sundhedsskadelige, herunder kræftfremkaldende, mutagene og reproduktionstoksiske. Andre stoffer på kandidatlisten er dem, der er meget miljø-, hormonforstyrrende og generelt sundheds- og miljøskadelige.


 

 

 

BÆREDYGTIG FORRETNINGSPRAKSIS

Vi leverer dagligt en bred vifte af produkter til virksomheder verden over. Vores mål er at minimere den potentielle negative påvirkning, vores arbejde har på mennesker, samfund og miljø.

Selvom mange af vores produkter fremstilles i asiatiske lande, har vi en tæt dialog med producenterne. Vi besøger fabrikkerne hvert år for at kontrollere, at kontrakter og Code of Conduct bliver fulgt.

Indkøbsafdelingen arbejder tæt sammen med vores partnere for at sikre langsigtede leverandørforhold, og arbejder for at sikre, at vores forretningspraksis er bæredygtig. Derudover sikrer vi altid, at produkter kan spores, at de ikke indeholder farlige kemikalier, og at de altid opfylder lovkrav til produktmærkning. IDÉ House of Brands sikrer sikker handel.

LÆS MERE OM VORES BÆREDYGTIGHEDSARBEJDE