God virksomhedskultur skaber engagerede medarbejdere

En stærk virksomhedskultur og god intern kommunikation er de første skridt til et stærkt brand. Den måde hvorpå du internt kommunikerer virksomhedens værdier, har stor betydning for hvordan de omtaler deres arbejdsplads. Stil dig selv spørgsmålet: Hvordan kommunikerer jeg med mine medarbejdere, og hvad kan jeg forbedre? Generation Y udgør en stor del af arbejdsstyrken i 2018, og en undersøgelse fra PGI viser at 70% af Millennium-generationen ønsker, at deres kolleger skal fungere som en sekundær familie. Dette fortæller os at arbejdsmiljøet er en af de vigtigste ting, vi kan arbejde med i en virksomhed.

Et godt arbejdsmiljø skal være grundsten for at de ansatte kan opleve jobtilfredshed - en følelse af glæde forbundet med jobbet, en følelse af at arbejdsdagen giver mening og en følelse af at man virkelig har lyst til at gøre et godt stykke arbejde. Jobtilfredshed resulterer ikke kun i engagerede og positive ansatte, det har også en direkte forbindelse med øget produktivitet og mindre sygefravær. Ansatte der føler at jobbet giver energi og ikke stjæler energi, ønsker at komme på arbejde - og forblive i jobbet.

Virksomheder er bekymrede over rentabilitet, og det er ikke ualmindeligt at fokusere på mål og resultater og måske glemme dem, der rent faktisk skal nå målene og resultaterne. Dette er måske især almindeligt i hektiske perioder, såsom månederne før jul. Her er det vigtigt at huske, at arbejdsglæde er en følelse - og at motivation bygger på følelser.

Hvordan kan du vise de ansatte, at de bliver værdsat? Mange af vores kunder giver gode julegaver til deres medarbejdere, en proces vi mere end glade for at deltage i (se vores gavemuligheder her), men hvad med at overraske medarbejderne i hverdagen? Lav en julekalender på kontoret, arranger vinbingo, eller hvad med at belønne ekstra god indsats, ikke kun i salgsafdelingen, men til alle ansatte?

Her på IDÉ House of Brands har vi skabt vores eget entusiasmeteam bestående af nogle dedikerede mennesker, der ønsker at skabe jobtilfredshed hos deres kolleger. De overrasker med alt fra quizzer med præmier til frokost, "eftermiddags-stræk og bøj" til et lotteri og morsom produkttesting. En motiverende faktor for mange af os, der arbejder her.

Et friskt pust

Vi har alle oplevet at sidde fast i et projekt, have en svigtende motivation eller simpelthen have brug for en pause fra det, vi arbejder på. I et samfund, hvor vi altid er på, har telefonen i hånden og aldrig er længere end en e-mail væk, er det vigtigt at kunne afbryde og oplade batterierne. På et kontor eller en arbejdsplads kan dette være svært at opnå, og du kan sidde fast i et spor, der er svært at komme ud af.

De fleste mennesker ønsker at være så effektive som muligt når de er på arbejde, men som alt andet har hjernen også brug for pauser. Intensivt og uafbrudt arbejde fører til at man bliver ufokuseret og træt, og dette kan gå ud over kvaliteten af arbejdet. Korte pauser i det daglige arbejde giver fornyet energi, øget kreativitet og øget effektivitet.

Så hvorfor ikke tage nogle skridt for at give de ansatte et friskt pust i det daglige arbejde, hvor de har mulighed for at slappe af i et par minutter og samtidig vende tilbage til arbejde med større motivation? En pause i hverdagen er også vigtig for at undgå at brænde ud og tage af sig selv både fysisk og mentalt. En glad person med overskud og motivation opnår også bedre resultater og vil gøre et bedre stykke arbejde.

Enkle tips til en effektiv pause

- Læg telefon og pc væk
- Rejs dig op
- Hvis muligt, prøv at bevæge dig
- Drik vand
- Fokuser på noget andet end arbejde i en kort periode

IDÉ hjælper dig gerne med foranstaltninger til en pause i hverdagen. Hvad med for eksempel at indrette et "spillerum", hvor medarbejderne kan tage en pause på ti minutter i løbet af arbejdsdagen og samtidig oplade batterierne? Vi kan levere alt fra profilerede fodboldborde, dart, shuffleboards og lykkehjul. Rummet kan også bruges som afkobling efter arbejde eller som et samlingssted til frokost. Alle har brug for en pause i løbet af arbejdsdagen.