Medicinske mundbind vs. tekstil mundbind

Vi har længe haft en europæisk standard for medicinske mundbind. Efter udbruddet af COVID-19 i sommeren 2020 er brugen af ​​mundbind i tekstil steget kraftigt over hele verden, men er det sikkert at bruge disse mundbind i tekstil, og er der krav til produktion?

Mundbind lavet af tekstiler, også kaldet ikke-medicinske mundbind, kaldes "mundbind til brug i det offentlige rum". Denne type mundbind er ikke tidligere blevet nævnt i forordningerne, men nu har Europa-Kommissionen påpeget, at behovet for at udvikle krav og retningslinjer for brugen af ​​denne type produkt også er der.

Munnbind

Nye retningslinjer

Den 22. juni 2020 lancerede Den Europæiske Standardiseringsorganisation CEN det, de kalder CWA 17553: 2020 "Mundbind til brug i offentlige rum - Vejledning om minimumskrav, testmetoder og anvendelse". Forbrugere, både til engangsbrug og genbrug. Selve mundbindet, der er designet til brug i offentlige rum, bør ikke testes, men det stof, som mundbindet er fremstillet af, skal testes for at bestemme filtreringsevne og åndbarhed.

Konstruktion
Mundbind til brug i offentlige rum skal have en fastgørelsesanordning til enten hovedet eller ørerne. Det skal være designet, så det dækker næse, kinder og hage.

Materiale
Mundbindet er lavet af et eller flere lag stof (vævet, strikket, ikke-vævet osv.) Stoffet bør ikke forårsage irritation eller være allergifremkaldende. Det bør testes for at bestemme filtreringseffektivitet og åndedrætsmodstand.

Vask
Mundbind, der kan bruges flere gange, skal kunne modstå mindst 5 rengøringscyklusser med en minimum vasketemperatur på 60°C.

Advarsler
Derudover er der udarbejdet en række advarsler, som produktet skal mærkes med, så mundbindet bruges korrekt.

SMITTEVERNUTSTYR TIL ARBEIDSPLASSEN

SMITTEVERNUTSTYR TIL ARBEIDSPLASSEN

SE VÅRE MUNNBIND HER

SE VÅRE MUNNBIND HER

TILPASS KONTORET TIL DEN NYE HVERDAGEN

TILPASS KONTORET TIL DEN NYE HVERDAGEN